Oude Ieren kansloos tegen technisch betere Kroaten

Kroatië heeft de leiding in groep C. Het elftal van bondscoach Slaven Bilic won gisteravond in Poznan met 3-1 van Ierland.

Kroatië kwam snel op voorsprong via Mario Mandzukic. De spits was uit evenwicht maar kopte knap raak, al ging doelman Shay Given niet vrijuit. De Ieren, met veel oude spelers, kwam na ruim een kwartier op gelijke hoogte. Verdediger Sean St. Ledger scoorde bij een vrije trap ook met een kopbal.

Het technische Kroatië bleef de betere ploeg. Given redde knap op afstandsschoten van Ivan Perisic en spelmaker Luka Modric maar was op slag van rust kansloos bij een inzet van Nikica Jelavic – die wel buitenspel leek te staan. De Nederlandse arbitrage onder leiding van scheidsrechter Björn Kuipers keurde het doelpunt goed.

Ierland, gesteund door een luidruchtige schare supporters, bleek ook na rust te zwak voor Kroatië. Het elftal van de 73-jarige bondscoach Giovanni Trappatoni kreeg snel weer een tegentreffer. Voor de tweede keer kopte Mandzukic raak.