Micha Wertheim

Micha Wertheim (39) is cabaretier en columnist. Hij is lid van stand-upgezelschap Comedytrain en won in 2004 het Leids Cabaret Festival. Wertheim schreef twee kinderboeken, maakte radiodocumentaires en maakt colums voor Vrij Nederland. Zijn vijfde theaterprogramma start in oktober.

„Zelf vind ik onbekende gasten die echt iets kunnen de leukste Zomergasten. Een hoogleraar, iemand die een expertise heeft. Oudere mensen zijn meestal ook interessanter dan jongere gasten. Ik ga satire als uitgangspunt nemen van mijn avond, dan blijf ik gevrijwaard van het praten over mijn jeugd. Ik moet wel oppassen dat het geen college wordt.

„Ik kijk graag televisie, vooral naar series als Breaking Bad, In Treatment, The Sopranos. Maar ik wil geen fragmenten laten zien die iedereen al kent, en ook niet de hele tijd mijn goede smaak etaleren. Ik ga in ieder geval fragmenten laten zien van Armando Iannucci, een briljante Britse comedyschrijver.

„Verder hoop ik dat Jan Leyers me in de rede gaat vallen, want ik ben geneigd maar door en door te gaan over een onderwerp. Ik hou ervan als een gesprek onaangenaam wordt. Mijn beste vrienden laten me niet uitpraten.”

Uitzending 29 juli