Lichaam Nederlander vermiste helikopter Peru geborgen

Reddingswerkers bergen de lichamen van de helikopter. Een wrakstuk is op de voorgrond te zien.

Reddingswerkers hebben alle lichamen van de veertien inzittenden van de gecrashte helikopter in Peru geborgen. Onder hen is een Nederlander. De lichamen worden naar een mortuarium in Cuzco gebracht.

Volgens de autoriteiten is een DNA-test nodig om sommige lijken te identificeren. Veel lichamen zijn zwaar verminkt door de crash. Nadat de helikopter woensdag neerstortte boven Hualla Hualla explodeerde het toestel. Het wrak werd zaterdag na een moeizame zoektocht gevonden.

Het wrak werd uiteindelijk op een besneeuwde en ijzige top in de Andes op 4.900 meter hoogte gevonden. Zware stormen en winterse neerslag bemoeilijkten de zoektocht naar de helikopter en legden deze meermalen stil.

Naast de 39-jarige Nederlander vlogen acht Zuid-Koreanen, een Tsjech, een Zweed en een Peruaan mee in de helikopter. Ook waren er twee Peruaanse bemanningsleden aan boord. Ze waren in Peru voor een zakenreis en waren op weg naar Cuzco.