Kortkolom sport

Zonderland toont vorm bij de rekstokoefening

Gent. Turner Epke Zonderland heeft gisteren bij de rekstok het toernooi om de Challenge Cup in Gent gewonnen. Zonderland,die sinds deze week door een blessure van Jeffrey Wammes vrijwel zeker is van deelname aan de Spelen, bleef met 16.400 punten de Chinees Rongbing Liu ruim voor. Zonderland deed het ook op de brug met gelijke leggers goed: met een score van 15.800 punten werd hij tweede. Alleen Pham Phuoc Hung uit Vietnam deed het beter. Celine van Gerner, die met Wyomi Maselain in een hevige strijd om een olympisch startbewijs is verwikkeld, werd op de balk vijfde. Op de brug met ongelijke leggers won Van Gerner met een puntentotaal van 14.950 punten. (Novum)

IJshockey: New Jersey behoudt kans tegen LA

New Jersey. New Jersey Devils heeft de achterstand in de finale van de Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL zaterdag verkleind tot 3-2 (best-of-seven-serie). De Devils wonnen na het vierde ook het vijfde duel van Los Angeles Kings: 2-1. De ijshockeyers uit LA kunnen vannacht in eigen stadion voor het eerst in de 45-jarige clubhistorie de Stanley Cup veroveren. Als New Jersey de stand terugbrengt tot 3-3, wacht woensdag het beslissende treffen. (AP)

Basketballers Miami in finale tegen Oklahoma

Miami. De basketballers van Miami Heat hebben zaterdag de finale van de Noord-Amerikaanse profcompetitie NBA bereikt. De club uit Florida versloeg Boston Celtics met 101-88. Het was het zevende en beslissende duel tussen de ploegen uit de Eastern Conference. Miami begint morgen aan de finalereeks tegen Oklahoma City Thunder. (AP)

NK dressuur: Gal wint van Anky van Grunsven

Haarlemmermeer. Dressuurruiter Edward Gal heeft voor de vierde keer de nationale titel gewonnen. De ruiter liet in Haarlemmermeer Anky van Grunsven en Patrick van der Meer achter zich. Gal (42), die met Undercover de beste was op alle onderdelen, was in 2004 (met Lingh) en in 2009 en 2010 (met Totilas) ook al Nederlands kampioen. (NRC)

Martina wint 200 meter in Nederlands record

New York. Sprinter Churandy Martina heeft bij de Diamond-Leaguewedstrijd in New York de 200 meter gewonnen in een tijd van 19,94 seconden. Daarmee verbeterde hij het Nederlandse record van Troy Douglas uit 2001 (20,19 seconden). Martina is de eerste Nederlander ooit die op de 200 meter onder de twintig seconden duikt. (Novum)