Kort EK-nieuws

Voor de Griek Avraam Papadopoulos zit het EK er al weer op. De 27-jarige verdediger viel vrijdag in het openingsduel met Polen (1-1) kort voor rust geblesseerd uit en blijkt een gescheurde kruisband te hebben. Hij is terug naar Griekenland gevlogen. En de ploeg kan kan morgen tegen Tsjechië ook niet beschikken over middenvelder Georgios Fotakis, die tijdens de training een dijbeenblessure opliep. Zo verloor de Griekse bondscoach Fernando Santos drie spelers in twee dagen. Sokratis Papastathopoulos werd tegen Polen van het veld gestuurd en is geschorst.

Ook Wojciech Szczesny houdt er rekening mee dat de wedstrijd Polen-Griekenland (1-1) wellicht zijn laatste duel van dit EK is geweest. De Poolse doelman, werkzaam bij Arse-nal, werd met rood van het veld gestuurd, waarna zijn vervanger Przemyslaw Tyton de door Szczesny veroorzaakte strafschop stopte. De keeper van PSV staat in elk geval morgen tegen Rusland in de basis. „Het duel daarna, met Tsjechië, is het aan de bondscoach, Franciszek Smuda. Dat is een lastige beslissing, aangezien Tyton erg goed keepte”, reageerde Szczesny in de Poolse media.

De alternatieve Oranje-camping in het Oekraïense Charkov zou „een drama” zijn. Voetbalfans beklagen zich er bij de NOS over dat beloften niet worden nagekomen. Zo rijden er geen bussen van de camping, Dutch Invasie, naar de fanzone in Charkov. Een toegezegde grote feesttent en bar zijn er niet, matrassen zouden beschimmeld zijn en de wc’s zijn niet meer dan gaten in de grond. Het Nederlandse aanspreekpunt zegt ook gedupeerd te zijn. Hij heeft 50.000 euro in de camping geïnvesteerd en denkt niet dat bedrag terug te verdienen, vertelde de sponsor aan de NOS.