Kijktips

Film

The Edge (Lee Tamahori, 1997, VS).

Scenarist David Mamet goochelt met genreconventies in ouderwetse avonturenfilm waarin twee rivaliserende mannen in de wildernis belanden en gedwongen worden samen strijd te leveren tegen een enge beer. Met Anthony Hopkins als oude bebaarde intellectueel en Alec Baldwin als onstuimige, eveneens bebaarde fotograaf die iets heeft met Hopkins’ echtgenote Elle Macpherson.RTL7, 20.30-23.00u.

Die bitteren Tränen der Petra von Kant (Rainer Werner Fassbinder, 1972, BRD).

Melodrama over damesliefde en hebzucht. Modeontwerpster Margit Carstensen wordt verliefd op model Hanna Schygulla. De hele film speelt zich af in één ruimte; in slechts een handvol lange scenes zien we zowel de affaire als de bittere nasleep. Arte, 21.40-23.40u.

Informatief

Liga der Milliardäre.

Oekraïense miljardairs bezitten behalve voetballers ook clubs, stadions, uitzendrechten, tv-stations en kranten. Reporter Dietmar Schumann probeert te achterhalen waarom deze oligarchen in voetbal investeren, maar dat blijkt een moeilijke opgave. Nu het Oe-kraïense volk begint te morren over hun extreme macht en rijkdom is publiciteit niet langer welkom. Afspraken voor interviews worden eindeloos verschoven en vervolgens afgezegd, uitnodigingen voor bezoeken aan privévilla’s en motorjachten ingetrokken. Toch lukt het Schumann een kijkje te nemen in hun wereld. ZDF, 23.15-00.00u.

EK voetbal

Frankrijk - Engeland.

Verslag van het eerste duel in groep D, vanuit de Donbas Arena in Donetsk.Ned.1, 17.30-19.55u.

Oekraïne - Zweden.

Verslag vanuit het Natsionalny Sportyvny Kompleks ‘Olimpiejsky’ in Kiev van de tweede wedstrijd in groep D. Ned.1, 20.20-23.45u.