Henny Vrienten

„Het zal zeker gaan over muziek als vak.”

Henny Vrienten (63) was de zanger en bassist van popgroep Doe Maar. Nadat de band in 1984 stopte, werd Vrienten componist voor film, televisie en musical. In oktober geeft hij met Doe Maar opnieuw een serie concerten.

Vrienten: „Ik ben heel blij met de uitnodiging. Vroeger waren er nog wel eens televisieprogramma’s waar ik voor thuisbleef. Dat is al lang niet meer zo, alleen voor Zomergasten maakte ik de afgelopen jaren een uitzondering. Ik kijk nu heel weinig tv, alleen het tienuurjournaal, tot aan de sport. En een spaarzame documentaire. Ik wil als kijker graag op de proef gesteld worden, maar bijna alle programma’s nemen de kijker volledig bij de hand.

„Leuk dat ik zelf al die fragmenten mag bekijken die ik nooit meer teruggezien heb. Nu maar hopen dat ik niet in de valkuil van het selectieve geheugen ben getrapt.

„Ik ken Jan Leyers uit het muziekleven [Leyers was zanger van de band Soulsister]. Het is een leuke veelzijdige man. Het zal zeker veel over het vak gaan. Ik ben mijn hele leven gepassioneerd met muziek bezig, dus daar heb ik echt iets over te vertellen. Ik zal ook zijstraatjes inslaan, maar wil nog niet te veel prijsgeven.”

Uitzending 22 juli