Hamilton leidt in Formule 1 na eerste zege van dit seizoen

Lewis Hamilton heeft gisteren de Grote Prijs van Canada gewonnen. Door de overwinning gaat de Britse Formule 1-coureur van McLaren aan de leiding in het algemeen klassement. Hamilton is de zevende winnaar in evenveel races dit seizoen in de Formule 1, de koningsklasse van de autosport. De Zwitser Romain Grosjean (Lotus) en de Mexicaan Sergio Pérez (Sauber) eindigden respectievelijk als tweede en derde in Montréal.

Tot en met de eerste pitstop reed Hamilton gisteren achter verdedigend wereldkampioen Sebastian Vettel (Red Bull). Hamilton kwam een ronde later binnen dan de Duitser en reed voor de Red Bull-coureur weer de baan op. In de vijftigste ronde ging Hamilton weer naar de pitstraat, maar z’n concurrenten niet. De Brit leek te gaan verliezen, maar de banden van zijn concurrenten waren niet goed meer.

Het was de eerste seizoenszege voor Hamilton, de wereldkampioen van 2008. „Dit voelt geweldig. Het team heeft het fantastisch gedaan. Ze gaven het geen moment op. De race wil ik opdragen aan mijn supporters, die mij door dik en dun steunen met positieve berichten. Dit is een geweldig gevoel”, zei hij gisteren tegen website Formule1.nl. Dit was mijn beste race sinds tijden”, vond Hamilton.

Vijf jaar geleden won Hamilton zijn eerste F1-race in Canada. In het klassement heeft de Engelsman met 86 punten er twee meer dan de Spanjaard Fernando Alonso (Ferrari) en drie meer dan Vettel. De volgende race is over twee weken in het Spaanse Valencia.