Gomez kopt Duitsland naar benauwde zege op Portugal

Mario Gomez heeft Duitsland zaterdag de overwinning bezorgd in de eerste groepswedstrijd, tegen Portugal. De spits maakte in de 72ste minuut het enige doelpunt in Lvov, uit een voorzet van Sami Khedira.

Duitsland en Portugal speelden een teleurstellende wedstrijd, zonder veel doelkansen. Net voordat hij scoorde stond Gomez zelfs op het punt gewisseld te worden voor zijn concurrent Miroslav Klose. Gomez, spits bij Bayern München, maakte daarna nog bijna 2-0 op aangeven van Thomas Müller. Duitsland leidt nu met Denemarken in groep B. Portugal en Nederland staan op 0 punten.

Portugal, dat vlak voor rust bijna op voorsprong was gekomen (verdediger Pepe raakte na een hoekschop de kruising van paal en lat) leek pas wakker te schrikken na het tegendoelpunt. Invaller Silvestre Varela kreeg de grootste kans op de gelijkmaker, maar faalde oog in oog met de Duitse doelman Manuel Neuer.