Filmproducent Jos van der Linden (64) overleden

De Nederlandse filmproducent Jos van der Linden is zondagnacht in zijn slaap overleden. Hij is 64 jaar oud geworden. Dat meldt castingbureau Kemna vandaag. De dood van de filmproducent komt onverwacht. Het bedrijf van Hans Kemna op zijn website: “Wij zijn geschokt, verbijsterd en verdrietig. En zijn in gedachten bij zijn vrouw Anne, voor wie

Filmproducent Jos van der Linden (tweede van rechts) in 2006 bij de uitreiking van de Gouden Kalveren in de Utrechtse stadsschouwburg. Zwartboek kreeg er uiteindelijk drie. Foto Bas Czerwinski / NRC Filmproducent Jos van der Linden (tweede van rechts) in 2006 bij de uitreiking van de Gouden Kalveren in de Utrechtse stadsschouwburg. Zwartboek kreeg er uiteindelijk drie. Foto Bas Czerwinski / NRC

De Nederlandse filmproducent Jos van der Linden is zondagnacht in zijn slaap overleden. Hij is 64 jaar oud geworden. Dat meldt castingbureau Kemna vandaag. De dood van de filmproducent komt onverwacht.

Het bedrijf van Hans Kemna op zijn website:

“Wij zijn geschokt, verbijsterd en verdrietig. En zijn in gedachten bij zijn vrouw Anne, voor wie dit een enorm en niet te bevatten verlies is.

Tientallen jaren hebben we met heel veel plezier voor en met Jos gewerkt. Zijn vakmanschap en gevoel voor humor zorgden ervoor dat we hem altijd met open armen ontvingen.”

De producent was getrouwd met regisseuse Anne van der Linden.

Van der Linden werkte als producent aan onder meer de oorlogsdrama’s Zwartboek en De Aanslag, maar ook aan films als Costa en het vorig jaar verschenen Alle Tijd. De eerste film die hij produceerde was Rooie Sien van Frans Weisz uit 1975. Daarnaast werkte hij mee aan tv-series als Wilhelmina en Shouf Shouf.

    • Marije Willems