Opinie

    • Ernest van der Kwast

Espresso met Morten Olsen

Het Nederlands elftal heeft zaterdag voor het eerst sinds 1988 de openingswedstrijd op een eindtoernooi verloren. ‘We waren beter,’ zegt bondscoach van Denemarken Morten Olsen. ‘Als je zonder gekleurde bril keek, was het verdiend dat we deze wedstrijd hebben gewonnen.’ Wat vindt hij van de opmerking van Ibrahim Afellay dat het Nederlands elftal oppermachtig was?

Foto AFP / Patrick Hertzog

Verdiend

Het Nederlands elftal heeft zaterdag voor het eerst sinds 1988 de openingswedstrijd op een eindtoernooi verloren. ‘We waren beter,’ zegt bondscoach van Denemarken Morten Olsen. ‘Als je zonder gekleurde bril keek, was het verdiend dat we deze wedstrijd hebben gewonnen.’ Wat vindt hij van de opmerking van Ibrahim Afellay dat het Nederlands elftal oppermachtig was? ‘Het is een lief knulletje,’ antwoordt Olsen. Hij neemt een slokje espresso. ‘We hadden het wat moeilijk in de eerste 20 minuten, maar de wedstrijd duurt 90 minuten,’ zegt de bondscoach van Denemarken. ‘En op het einde was te zien dat wij minder moe waren. Het was duidelijk bedtijd voor Afellay.’ Arjen Robben waande zich in een slechte film. ‘Daar kan ik me niet in vinden,’ zegt Olsen. ‘Robben deed het juist heel goed. Hij nam zijn rol als figurant uiterst serieus.’ Klopt het dat hij het telefoongesprek van Robin van Persie na de wedstrijd heeft opgepikt? ‘Ik kon hem heel duidelijk horen,’ antwoordt de bondscoach van Denemarken. ‘Hij zei: “Papa komt volgende week naar huis en dan gaan we samen naar de finale met Denemarken kijken.”’

    • Ernest van der Kwast