En dit gebeurde nog in het weekend

Justitie in Amsterdam heeft een 41-jarige man gearresteerd voor het prostitueren van minderjarige meisjes. Dat heeft een woordvoerder van het Openbaar Ministerie zaterdag bevestigd. Een aantal meisjes was weggelopen uit de gesloten instelling De Koppeling in Amsterdam-Zuidoost. Het jongste meisje zou veertien zijn, de oudste werd zeventien terwijl ze onder dwang als prostituee werkte. De verdachte zou zestien meisjes hebben benaderd. Onderzocht wordt hoeveel er door hem zijn geprostitueerd. (Novum)

Bij ongeregeldheden zaterdagavond in Den Haag zijn in totaal twintig mensen aangehouden. Na het verloren EK-duel van het Nederlands elftal werden agenten met eieren en flessen bekogeld. Ook werd met vuurwerk gegooid en ontstonden vechtpartijtjes. Een van de verdachten had al een gebiedsverbod gekregen, een ander was betrokken bij ongeregeldheden eerder deze week in Den Haag. Een groep van vijftig omstanders probeerde toen een arrestatie te voorkomen. (Novum)