Duitse coach Löw voorziet spektakel

. De Duitse bondscoach Joachim Löw is niet gelukkig met de nederlaag van Nederland tegen Denemarken. „Ik had liever gezien dat ze gelijk hadden gespeeld. Nederland heeft een sterk team en ze moeten nu van ons winnen”, zei Löw tegenover persbureau ANP. Oranje speelt woensdagavond tegen Duitsland.

„De Nederlanders hadden enorm veel kansen, het verbaast me dat ze niet gescoord hebben. Voor hen is het nu alles of niets. Dat maakt het lastiger voor ons. Maar het belooft wel een spektakel te worden.”

De Duitse sensatiepers nam na Oranjes nederlaag Arjen Robben onder vuur. Robben zou volgens Bild het Nederlands elftal hebben meegesleurd in „de pech van Bayern”. Robben ligt in Duitsland onder vuur nadat hij voor Bayern een penalty miste in de Champions League-finale tegen Chelsea.

Tijdens de EK-wedstrijd tussen Nederland en Duitsland geldt woensdagavond op de Nieuwstraat in de Limburgse grensplaats Kerkrade een noodverordening. De straat ligt op de grens tussen Nederland en Duitsland. In het verleden kwam het er na WK- of EK-wedstrijden tot botsingen tussen Nederlandse en Duitse voetbalfans. De Duitse en de Nederlandse politie patrouilleren samen door de straat.