Brand Amsterdam eist twee levens

A fire truck is seen in front of the smoldering ruins of a 200-year-old building, only several hundred meters (yards) away from the city’s Dam Square in Amsterdam, Netherlands, Sunday, June 10, 2012. Two people have been hurt and one is reportedly dead after a fire broke out at a small building in Amsterdam’s historic center. Eyewitness reports said the fatal victim was a young man who jumped from a window to avoid the flames. (AP Photo/Margriet Faber)

Bij een brand in het centrum van Amsterdam zijn gisteren twee doden gevallen. Een derde slachtoffer raakte gewond. Dat meldden de NOS en AT5. De brand brak uit in een historisch pand aan de Nieuwezijds Voorburgwal. In eerste instantie werd gedacht dat het om een hotel ging. Later bleek het toch een woonhuis te zijn. De brandweer rukte uit met groot materieel en had de brand aan het eind van de ochtend onder controle. Het pand, dat gestut moest worden wegens instortingsgevaar, moet als verloren worden beschouwd. Naastgelegen panden liepen rookschade op. NRC