Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Boeken

Boekenleesclub #twitlit: ‘Zinnen van Grunberg blijven betekenisvol’

Er zijn veel nieuwe #twitlit lezers bijgekomen sinds Arnon Grunbergs De man zonder ziekte vorige week werd aangekondigd als boek voor de maand juni, het laatste van dit seizoen: ‘Goede keuze’, ‘ben benieuwd’. Een ander was blij verrast: ,,Het eerste boek van Grunberg dat ik uitlas.’’

Hoewel er meer lezers zijn die de roman al uit hebben, zijn de meesten net begonnen met lezen: ‘prachtige korte, maar toch volle zinnen.’ En: ‘de zinnen van Grunberg blijven overvol van betekenis, ook in De man zonder ziekte.’

Er is ook al discussie, vooral over de houding van de auteur tegenover zijn hoofdpersonage, de jonge Zwitserse architect Sam: ‘Leidt de man zonder ziekte’ aan naïviteit of aan domheid of aan dikke pech?’ Een scepticus: ‘Sam is geen mens maar letters die iets verbeelden.’

Dinsdag 12 juni, om 21:00 gaat schrijfster en critica Marja Pruis op #twitlit in gesprek over De man zonder ziekte.

Dinsdag 19 juni om 19:00 beantwoordt Arnon Grunberg vragen van zijn #twitlit lezers.