Ben Verwaayen

None

Ben Verwaayen (60) is sinds 2008 topman van het in Parijs gevestigde telecombedrijf Alcatel-Lucent. Eerder werkte hij voor KPN, ITT, Lucent en British Telecom. Ook schreef Verwaayen in 2006 het verkiezingsprogramma van de VVD.

„Ik was vereerd om gevraagd te worden, dat duurde een paar seconden. Toen dacht ik: wat ga ik eigenlijk doen? Ik moest wel even nadenken. Maar eindredacteur Peter van Ingen is zo’n buitengewoon bekwaam pleitbezorger van zijn programma dat ik toch ja zei. Het is veel werk, dus je moet echt gemotiveerd zijn om mee te doen.

„Ik heb weinig behoefte om een bericht aan de samenleving te geven. Dus moet het gewoon een leuke avond televisie worden. Ik weet al een beetje wat ik ga laten zien, maar ik sta onder strikte restrictie om daar zo min mogelijk over los te laten.

„Ik heb jaren bij Endemol gewerkt; dan kun je onmogelijk niet begeesterd raken door televisie. Maar zelf ben ik een nogal eenzijdige tv-kijker. Je kunt niet een hele avond vullen met actualiteiten en sport. Gelukkig houdt de redactie me een goede spiegel voor, en blijkt mijn interesse toch breder dan ik dacht.”

Uitzending 19 augustus