Andrea Pirlo

Bij AC Milan, waar hij tien jaar lang triomfen vierde, raakte Andrea Pirlo langzaam op een zijspoor. Hij kreeg vorige zomer een vrije transfer naar concurrent Juventus. Wat had Milan te vrezen van de 33-jarige middenvelder, die vorig jaar nog maar tot 18 competitiewedstrijden kwam en daarin slechts één goal maakte? Maar in mei, toen Juventus de Italiaanse titel behaalde, stond Pirlo met vreugdetranen op het veld. En gisteren, bij Spanje-Italië, liet ‘de architect’ opnieuw zien wat hij nog in zich heeft. Hij ontving de bal net over de middenlijn, passeerde in één vloeiende beweging een tegenstander en gaf een ragfijn passje door het hart van de Spaanse verdediging. Precies de juiste snelheid, richting en diepte, toefje effect naar binnen. Invaller Di Natale mocht het afmaken: 1-0 Italië. Grazie Pirlo!