Twintig arrestaties na onrust in Den Haag

Bij ongeregeldheden gisteravond in Den Haag zijn in totaal twintig mensen aangehouden. Na het verloren EK-duel van het Nederlands elftal werden agenten met eieren en flessen bekogeld in de wijk Laakkwartier. Ook werd er met vuurwerk gegooid en ontstonden er vechtpartijtjes, zo meldt persbureau Novum.

Een van de verdachten had eerder al een gebiedsverbod opgelegd gekregen en een ander was betrokken bij ongeregeldheden eerder deze week in de Hildebrandstraat. Een groep van vijftig omstanders probeerden toen een arrestatie te voorkomen door agenten met vuurwerk en stenen te bekogelen.

Burgemeester van Den Haag Jozias van Aartsen noemt het politieoptreden ‘daadkrachtig, snel en effectief’.

“We hebben vooraf afgesproken dat we de personen zouden aanpakken die het EK zouden gebruiken om rotzooi te trappen. Dat hebben we gedaan.”