‘Mubarak verkeert in kritieke toestand’

Hosni Mubarak, in een bed in een kooi, bij de uitspraak van de Egyptische rechter op 2 juni. Mubarak werd veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Foto AP

De Egyptische oud-president Hosni Mubarak verkeert in kritieke toestand, een week nadat hij werd opgenomen in een ziekenhuis in de Torah-gevangenis in Kairo. Dat meldt een Egyptische functionaris aan persbureau AP.

Mubarak, die vorige week werd veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf wegens medeplichtigheid aan de dood van betogers, zou regelmatig het bewustzijn verliezen. Zijn vrouw en twee schoondochters kregen vanochtend toestemming om bij hem op bezoek te gaan, nadat er veel geruchten circuleerden dat de oud-president zou zijn overleden.

De functionaris, die anoniem wil blijven, laat aan het persbureau weten dat het hart van Mubarak onregelmatig klopt en dat hij hulp nodig heeft met ademen. Hij zou alleen vloeistoffen en yoghurt binnenkrijgen.