In detail: deze brief van Napoleon is 325.000 euro waard

Op een veiling in Frankrijk werd vandaag een recordbedrag opgehaald voor een brief die Napoleon in 1816 naar zijn docent Engels stuurde: 325.000 euro. Beweeg met je muis over de afbeelding voor een vergroting (het kan even duren voordat de grote foto getoond wordt).

De brief was was een soort huiswerkoefening voor Napoleon. Volgens het veilingshuis is het slechts één van de drie Engelse brieven die bewaard zijn gebleven van de vroegere Franse keizer. Wel had Napoleon nog wat te leren, aldus The Sacramento Bee. De brief begint met:

“It’s two o’clock after midnight, I have enow sleep, I go then finish the night with you.”

Het bedrag dat vandaag werd geboden was drie keer zo hoog als de richtprijs. De medaillon met een portret van Napoleon, rechtsonder op de foto, werd apart geveild en bracht 22.000 euro op.