Bijna zeven miljoen mensen zien nederlaag Oranje

Netherlands fans react as they watch Euro 2012 soccer match between Netherlands and Denmark in the fan zone in Kiev, June 9, 2012. REUTERS/Stringer (UKRAINE - Tags: SPORT SOCCER)
Netherlands fans react as they watch Euro 2012 soccer match between Netherlands and Denmark in the fan zone in Kiev, June 9, 2012. REUTERS/Stringer (UKRAINE - Tags: SPORT SOCCER) Frustratie alom bij de Nederlandse fans in Kiev. Foto Reuters

Ruim 6,8 miljoen mensen hebben gisteravond gekeken naar de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal op het EK in Polen en Oekraïne. Dat blijkt vandaag uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek. Oranje verloor de wedstrijd met 1-0 van Denemarken.

Volgens de NOS keken er op het hoogtepunt, vlak voor het einde van het duel, ruim 7,5 miljoen mensen. De wedstrijd tussen Portugal en Duitsland zaterdag trok 4,5 miljoen kijkers.

Twee jaar geleden keken ruim 4,2 miljoen mensen naar het eerste duel van het Nederlands elftal op het WK in Zuid-Afrika. Oranje begon toen ook tegen Denemarken. Dat duel werd echter ‘s middags gespeeld.

Lees alles over het EK op ons Sportblog.