Zoekactie vermiste helikopter Peru wederom gestaakt

Reddingswerkers van de politie in actie tijdens de tot nu toe zeer moeizaam verlopen zoektocht naar de vermiste helikopter. Foto Reuters via Andina Agency

De zoekactie naar een vermiste helikopter met veertien inzittenden, onder wie een 39-jarige Nederlander, in het Peruaanse Andesgebergte is wederom gestaakt. De omstandigheden zijn moeilijk met hevige sneeuw, mist en temperaturen tot vijftien graden onder nul, zo liet een politiewoordvoerder weten aan persbureau Novum.

De zoektocht met een legerhelikopter werd gistermiddag (lokale tijd) na anderhalf uur speuren stopgezet. Door hevige winden en slecht zicht lukte het niet op de plek te komen waar het vermiste toestel zich mogelijk bevindt. Het is onduidelijk of het toestel is neergestort of een noodlanding heeft gemaakt.

‘Politieteam heeft kampement opgezet in de buurt van ongeval’

Naast de legerhelikopter probeert ook een reddingsteam van de politie over land het gebied te bereiken. De politiewoordvoerder:

“Het politieteam heeft een kampement opgezet in Quico nabij de plek waar de helikopter zou moeten zijn. Zij baseren zich op de coördinaten van het laatste signaal dat de helikopter afgaf.”

Het team zou zich nog op een dag reisafstand van de plek bevinden.

Vermiste Nederlander woont in Zuid-Korea

De helikopter, waar ook acht Koreanen, een Tsjech, een Zweed en drie Peruanen aan boord waren, verdween woensdag in de omgeving van de stad Cuzco in het zuidoosten van Peru. De vermiste Nederlander is woonachtig in Korea. Volgens de Zuid-Koreaanse ambassade in Lima zijn de passagiers van het toestel in Peru voor zaken en zijn het geen toeristen. De helikopter kwam uit het junglegebied Madre de Dios en koerste af op Cuzco.

Lokale media melden dat, als het weer het toelaat, de zoekacties vanochtend (lokale tijd) weer worden hervat.


Grotere kaart weergeven

    • Pim van den Dool