In beeld

Verslagenheid en woede in Syrië

Al vijftien maanden verkeert Syrië in crisis: de volksopstand tegen Bashar al-Assad is uitgemond in een gewelddadige burgeroorlog waar maar geen einde aan lijkt te komen. Afgelopen woensdag werd de wereld opgeschrikt door een nieuw bloedbad in het Syrische Al-Qubayr, waar volgens activisten van de oppositie meer dan 86 mensen werden gedood door het regeringsleger en aan Assad gelieerde milities. Ondanks het bloedvergieten gaan de demonstraties tegen Assad, bijvoorbeeld in de noordelijke provincie Idlib, door. In de betogingen roepen veel Syriërs de internationale gemeenschap op eindelijk in te grijpen. Die is echter zo verdeeld dat de kans daarop erg klein lijkt. En daarom lijkt het lijden van de Syrische bevolking voorlopig nog niet voorbij.
Waarnemers van de VN praten met een inwoner van Al-Qubayr, wiens huis beschadigd raakte bij de aanval van het Syrische leger van afgelopen woensdag.
Reuters / David Manyua
Een man staat bij zijn beschoten huis in Al-Qubayr, het plaatsje waar volgens Syrische activisten woensdag meer dan 86 mensen werden gedood.
Reuters / David Manyua
In Al-Qubayr werden woensdag veel huizen kapotgeschoten door het Syrische leger en regeringsgezinde milities.
Reuters / David Manyua
Inwoners van Kfar Nebel houden een bord omhoog met de tekst: 'Rusland en China, hoe goed jullie je marionet (Assad - red) ook proberen te beschermen, jullie kunnen ons niet stoppen jullie belangen in Syrië schaden'.
AP / Shaam News Network
Inwoners van de noordelijke plaats Kfar Nebel in de provincie Idlib dragen het lichaam van Thaer al-Khatib, een burger die volgens de oppositie werd doodgeschoten door Syrische veiligheidstroepen.
AP via Edlib News Network
De betogers in Kfar Nebel riepen gisteren ook paus Benedictus XVI op zich duidelijker uit te spreken over de situatie in Syrië.
AP via Shaam News Network
Syrische militairen begraven een soldaat die donderdag om het leven kwam bij ongeregeldheden in hoofdstad Damascus.
Foto AFP via SANA
Inwoners en hulpverleners in een voorstad van Damascus, waar volgens het Syrische regime gisteren een aanslag plaatsvond.
Reuters via SANA
Een man brengt zijn dochtertje in veiligheid nadat ze gewond is geraakt bij een explosie die gisteren plaatsvond in Damascus.
Foto Reuters via SANA
Een Syriër uit de noordelijke provincie Idlib roept na het vrijdagmiddaggebed leuzen tegen president Asasd.
AP
Jongens uit Idlib, met de kleuren van de Syrische revolutie op hun wangen, demonstreren tegen het regime van Assad.
AP
Een Syrische vrouw uit Idlib draagt een AK-47 tijdens een betoging tegen president Assad.
AP