Vermiste helikopter gevonden – alle veertien inzittenden overleden

Een reddingswerker op zoek naar de helikopter, die vandaag is gevonden, in het Andesgebergte van Peru. De sneeuwval bemoeilijkte het speurwerk.
Een reddingswerker op zoek naar de helikopter, die vandaag is gevonden, in het Andesgebergte van Peru. De sneeuwval bemoeilijkte het speurwerk. Foto Reuters / Andina Agency

De helikopter die woensdag vermist raakte in het Peruaanse Andesgebergte is gevonden. Dat meldden officiële Peruaanse bronnen tegenover persbureau Reuters. In de helikopter zaten veertien inzittenden, onder wie een Nederlander.

Update 23:00 uur: Alle veertien inzittenden van de helikopter zijn overleden, meldt persbureau AFP.

De helikopter is gevonden op de Mama Rosa berg, op bijna vijf kilometer hoogte, verklaarde de politie. Wolken, wind en regen hebben de zoektocht naar de Sikorsy A-58ET de afgelopen dagen bemoeilijkt. Het toestel kwam uit het junglegebied Madre de Dios en koerste af op Cuzco, toen het vermist raakte. Het was onduidelijk of de helikopter gecrasht was of een noodlanding maakte. Inwoners van het onherbergzame Hualla Hualla-gebied vreesden echter al dat het toestel was neergestort, omdat ze een zware klap hadden gehoord.

Er zaten ook acht Koreanen, een Tsjech, een Zweed en drie Peruanen aan boord van het toestel. De vermiste Nederlander is woonachtig in Korea. Volgens de Zuid-Koreaanse ambassade in Lima zijn de passagiers van het toestel in Peru voor zaken en zijn het geen toeristen.


Grotere kaart weergeven