Uitgelicht zondag

Film

Ben-Hur (William Wyler, 1959, VS). Spektakelfilm grossiert in spanning en sentiment en laat zich telkens weer op nieuwe manieren bekijken: als religieus traktaat over boete en vergeving, als jaren-50-visie op Romeins imperialisme, als voorloper van de rampenfilm uit de jaren zeventig en als studie van een homoseksuele relatie. Charlton Heston geeft met galmende dialogen gestalte aan de door de Romeinen dwarsgezeten Joodse edelman.Eén, 13.35-17.10u

Serendipity (Peter Chelsom, 2001, VS). Romantische komedie in de traditie van Sleepless in Seattle. John Cusack en Kate Beckinsale hadden ooit een fonkelende ontmoeting tijdens de kerstinkopen. Nu ze beiden op het punt staan met een ander te trouwen, gaan ze fanatiek naar elkaar op zoek.BBC 2, 18.35-20.00u.

Kicks (Albert ter Heerdt, 2007, NL). Multicultureel mozaïek van de maker van het succesvolle Shouf Shouf Habibi laat vooral veel karakters zien die weinig tijd krijgen om te beklijven. De film volgt diverse personages van Marokkaanse komaf en een aantal Nederlanders, door een sterfgeval allen min of meer met elkaar verbonden. Met o.a. Maryam Hassouni, Mimoun Oaïssa, Marcel Musters, Roeland Fernhout en Eva Duijvestein. Ned.3, 20.25-22.15u.

Sweet Home Alabama (Andy Tennant, 2002, VS). Onschuldige formulekomedie met Reese Witherspoon als succesvol modeontwerpster in New York die op het punt staat met de burgemeesterszoon in het huwelijk te treden. Dan keert ze terug naar haar geboortedorp in Alabama om haar vroegere echtgenoot de scheidingspapieren te laten tekenen. Net 5, 20.30-22.50u.

Deathtrap (Sidney Lumet, 1982, VS). Onverwachte plotwendingen en driedubbele bodems vormen de troef van deze plezierige thriller, naar het succesvolle ‘murder mystery play’ van Ira Levin. Geblokkeerde toneelschrijver Michael Caine zou een moord kunnen doen voor een goed stuk. Dan legt beginnende auteur Christopher Reeve hem een potentiële hit voor.BBC 2, 01.30-03.20u.

Informatief

ttt-extra: Documenta. Reportage over de gisteren geopende Documenta, de kunsttentoonstelling die elke vijf jaar in Kassel wordt gehouden en honderd dagen duurt. Ruim 150 deelnemers uit 55 landen doen mee. ARD, 23.00-23.45u.

Immer Richtung Osten. Verslag van de 700 kilometer lange voetreis van Wolfgang Büscher door onbekend Oost-Europa, van Wroclaw (Breslau) via Ratibor, Auschwitz en Krakau naar Lvov – het vroegere Lemberg. Met toevallige ontmoetingen aan de kant van de weg en hoe verder oostwaarts, hoe meer paarden en wagens. ZDF, 23.15-00.00u.

Sport

Tennis: Roland Garros. Rechtstreeks verslag van de finale enkelspel mannen. Ned.1, 15.00-17.00u en vervolgd op Ned.2.

Formule 1: GP van Canada. Verslag van de race in Montréal, met commentaar van Olav Mol.RTL7, 19.00-22.00u.

EK voetbal

Spanje - Italië. Verslag van wedstrijd in groep C. De aftrap in de PGE Arena Gdansk is om 18.00 uur. Ned.1, 17.30-19.55u.

Ierland - Kroatië. Verslag van de andere wedstrijd in groep C, in het Stadion Miejski in Poznan. Aftrap om 20.45u. Ned.1, 20.20-22.50u.