Uitgelicht zaterdag

Film

The Firm (Sydney Pollack, 1993, VS). Verfilming van John Grishams ingenieuze bestseller over een ambitieuze advocaat die onwetend zijn ziel verkocht aan een corrupt advocatenkantoor. Heerlijke rolbezetting met Tom Cruise als de briljante, voormalige werkstudent en Gene Hackman als de mephisto van Memphis. RTL7, 21.15-00.25u.

Turquaze (Kadir Balci, 2010, B). Debuutfilm van Belgische regisseur van Turkse afkomst. Geen multicultureel verhaal maar een film over het onvermogen om over gevoelens te praten. Timur (Burak Balci, broer van de regisseur) en zijn broers hebben hun vader begraven in Istanbul. Als ze terug zijn in Gent moeten ze hun levens zien op te bouwen zonder vaders overheersende aanwezigheid. Eén, 21.15-22.45u.

Van God Los (Pieter Kuijpers, 2003, NL). Nederlandse film met ballen, gebaseerd op de misdaden van de Bende van Venlo. Tygo Gernandt en Egbert Jan Weeber zijn de psychopaatjes die via kleine delicten het bloederige pad van kwaad tot erger bewandelen, Angela Schijf is hun gangstermeisje. Film knalt met vaart en flair door het Limburg van de jaren negentig.Ned.3, 22.00-23.30u.

Amusement

More Dawn French’s girls who do comedy: Victoria Wood. Dawn French praat met de Britse komische actrice over haar carrière. Wordt gevolgd door stukjes uit programma’s als ‘het definitieve kostuumdrama’ Lark Pies to Cranchesterford, de Midlife Olympics en de avonturen van Bo Beaumont (Julie Walters). Om 20.55u een ode aan Wood door collega’s. BBC 2, 19.35-22.00u.

Taratata: Spéciale Bob Dylan. Liedjes van Bob Dylan worden in de televisiestudio uitgevoerd door onder anderen Jean-Jacques Goldman, Jason Mraz, Vanessa Paradis, Suzanne Vega, Charlotte Gainsbourg, Youssou N’Dour, Hugues Aufray, Sinéad O’Connor, Carla Bruni en Bryan Ferry. TV5, 21.00-22.45u.

Het moet niet gekker worden. Hedendaagse versie van de serie The Fall And Rise of Reginald Perrin uit de jaren 70. Met Martin Clunes en Neil Stuke. Ned.2, 21.55-22.30u.

Jools Holland: London Calling. Documentaire over de geschiedenis van Londen in liedjes. Jools Holland gaat langs de pubs, muziekzalen en rockclubs die een rol hebben gespeeld in de lichte muziek van de afgelopen drie eeuwen en praat onderweg met onder anderen Ray Davies, Damon Albarn, Suggs, Roy Hudd, Lisa Hannigan, Joe Brown en Eliza Carthy, die ook wat liedjes uitvoeren. BBC 2, 22.00-23.15u.

London songs at the BBC. Een collectie popliedjes die over Londen gaan. Van Petula Clark met A Foggy Day in London Town uit 1965 tot Adele met Hometown Glory uit 2007. Met onder meer The Jam, Eddy Grant en Lily Allen. BBC 2, 23.15-00.15u.

Sport

Tennis: Roland Garros. Verslag van de vrouwenfinale enkelspel.Ned.1, 15.00-16.52u.

Formule 1: GP van Canada. Verslag van de kwalificatieraces op Circuit Gilles Villeneuve in Montréal.RTL7, 19.55-21.15u.

EK voetbal

Nederland - Denemarken. Verslag van de wedstrijd in het Oblasny Sportivny Komplex Metalist in Charkov, Oekraïne. De aftrap is om 18.00u. Ned.1, 17.00-20.05u.

Duitsland - Portugal. Verslag van het duel tussen de concurrenten van Nederland in groep B. De wedstrijd wordt gespeeld in de Arena Lviv te Lvov en begint om 20.45u. Ned.1, 20.35-22.45u.