Te koel en nat

Gebruikelijk voor deze tijd van het jaar is een maximumtemperatuur van rond de 20 graden, maar de komende vijf dagen is het vaak een paar graden koeler en het blijft wisselvallig.

Zaterdag is het in het noorden en noordwesten bewolkt met geregeld regen en motregen. In de rest van het land wisselen stapelwolken en zonneschijn elkaar af met vooral zaterdagmiddag zeer plaatselijk een bui. De zuidwestelijke wind blijft stevig met windkracht 4 tot 5 in het binnenland en 6 tot 7 in de kustgebieden. In de loop van de dag zwakt de wind iets af. Het wordt ’s middags tussen een graad of 15 op de Waddeneilanden en 19 graden in Zuid-Limburg.

In de nacht naar zondag is het overal droog en er komen, ook in het noorden, brede opklaringen voor. De temperatuur daalt tot tussen 9 en 12 graden en de wind neemt verder af.

Zondag begint vrij zonnig, maar in het zuiden raakt het al snel bewolkt en in de middag volgt daar regen. In het noorden lijkt die pas in de avond te vallen. Er waait een zwakke tot matige wind, rond kracht 3, die naar het oosten draait. Het wordt ongeveer 16 graden in Zeeland tot 19 graden in Groningen en Drenthe.

Op maandag en dinsdag waarschijnlijk veel wolken en regen. Wordt het maandag nog 16 tot 20 graden, dinsdag stokt het kwik bij 14 tot 17.