Szczesny even geen vedette voor Polen

Spanish referee Carlos Velasco Carballo gives a red card to Polish goalkeeper Wojciech Szczesny during the Euro 2012 football championships match Poland vs. Greece, on June 8, 2012 at the National Stadium in Warsaw. AFP PHOTO / JANEK SKARZYNSKI
Spanish referee Carlos Velasco Carballo gives a red card to Polish goalkeeper Wojciech Szczesny during the Euro 2012 football championships match Poland vs. Greece, on June 8, 2012 at the National Stadium in Warsaw. AFP PHOTO / JANEK SKARZYNSKI AFP

Twintig jaar jong was de Poolse keeper Wojciech Szczesny, toen hij in december 2010 op Old Trafford voor Arsenal debuteerde in de Premier League. Wat goed is komt snel. Szczesny stond zijn plaats niet meer af en geldt inmiddels als een van de vedettes in het Poolse nationale team bij het EK voor eigen publiek. Tot een eerste foutje in de 51ste minuut van de openingswedstrijd tegen Griekenland leidde tot de gelijkmaker. En hij even later een overtreding maakte die een penalty en een rode kaart tot gevolg had. Natuurlijk juichte Szczesny toen hij in de catacomben zag hoe invaller Przemyslaw Tyton de strafschop stopte. Maar zijn EK is voorlopig voorbij.

Maarten Scholten

    • Maarten Scholten