‘Spanje vraagt financiële steun - eurozone bereid tot honderd miljard’

De ministers van Financieën van de eurozone zijn tijdens hun telefonisch overleg overeengekomen om hulp te bieden aan de Spaanse bankensector. De voorwaarden die hier tegenover staan zijn gericht op de “financiële sector”, meldt een bron tegenover persbureau AFP.

Volgens persbureau AFP zal Spanje de eurozone vragen om de bankensector te herkapitaliseren. De landen van de monetaire unie zouden hier volgens het persbureau toe bereid zijn tot een bedrag van honderd miljard euro.

Twitter avatar martinvisser Martin Visser krijg zojuist bevestiging dat eurogroep een bedrag tot aan € 100 mrd ter beschikking wil stellen voor Spaanse banken

Het Internationaal Monetair Fonds maakte gisteravond bekend dat de Spaanse banken minimaal veertig miljard euro nodig hebben om weer voldoende kapitaalkrachtig te worden. De Spaanse bankensector zucht al lange tijd onder slechte vastgoedleningen. Vorige week vroeg de spaarbank Bankia de Spaanse regering al om negentien miljard euro aan steun.

De Spaanse minister van Financiën houdt ieder moment een persconferentie over wat er besproken is in het telefonisch overleg.