Sharapova wint voor het eerst in carrière Roland Garros

Maria Sharapova won vandaag de finale van de Ronald Garros van de Italiaanse Sara Errani. Foto AFP / Patrick Govarick

Maria Sharapova heeft voor het eerst in haar carriere Roland Garros gewonnen. De 25-jarige Russische, als tweede geplaatst, versloeg in de finale de Italiaanse Sara Errani met 6-3, 6-2. Sharapova is nu een van de tien speelsters in de historie die alle grandslamtoernooien minimaal één keer heeft gewonnen.

Errani stond voor het eerst in een grote finale en leek in de openingsfase bevangen door de zenuwen. De Italiaanse, net als Sharapova 25 jaar, keek binnen een mum van tijd tegen een 4-0 achterstand aan. Het lukte haar gedurende de wedstrijd niet haar achterstand in te halen.

Met harde slagen en veel meer winners dan onnodige fouten bleef Sharapova de partij ook in de tweede set dicteren. Ze brak direct de service van Errani en deed dat bij 3-1 voor een tweede keer. Errani richtte zich nog één keer op, plaatste een break, maar dat bleek meteen haar laatste game van de wedstrijd.

Eerste op wereldranglijst

Sharapova, die de trofee ontving uit handen van oud-winnares Monica Seles, was voor de finale al zeker van de eerste plaats op de wereldranglijst. Die positie neemt ze over van Victoria Azarenka. Dat Sharapova alle grandslamtoernooien al eens heeft gewonnen, maakt haar niet minder blij met haar zege, verklaarde ze tegenover persbureau Novum:

“Het blijft altijd heel bijzonder om een grandslamtoernooi te winnen. Dat gevoel gaat nooit wennen!”

    • Mirjam Remie