Kortkolom sport

Contador na schorsing nog drie jaar bij Saxo

Rotterdam. Wielrenner Alberto Contador rijdt ook na zijn dopingschorsing voor Saxo Bank. Dat maakt de Deense wielerploeg vrijdag bekend. De Spanjaard tekent een contract voor de rest van 2012 en de drie seizoenen erna. Contador keert op 5 augustus terug in het peloton. Dan zit zijn dopingschorsing van twee jaar erop. De afgelopen tijd werd Contador met diverse teams in verband gebracht. Onder meer Omega Pharma-Quick-Step zou hem een miljoenenaanbod hebben gedaan. Bij Contador werd tijdens de Tour de France van 2010 clenbuterol in zijn bloed aangetroffen. De Spanjaard weet dit aan vervuild vlees, maar het CAS achtte dat begin dit jaar niet afdoende bewezen. Het sportarbitragehof legde Contado daardoor een schorsing met terugwerkende kracht van twee jaar op. Hij raakte onder andere zijn zege in de Tour de France van 2010 en de Girowinst van vorig jaar kwijt. (Novum)

Vichot soleert naar dagzege in Dauphiné

Rotterdam. De Fransman Arthur Vichot heeft vrijdag de vijfde etappe in het Critérium du Dauphiné gewonnen. De renner van FDJ was uit een kopgroep weggesprongen en soleerde naar de zege. Het uitgedunde peloton kwam op een minuut van Vichot over de streep. Bijna de hele etappe reed een kopgroep voorui. Daarachter controleerde Team Sky de koers voor klassementsleider Bradley Wiggins. Hij blijft de leider in het klassement met een voorsprong van 38 seconden op Tony Martin (Omega Pharma-Quick-Step). Michael Rogers (Sky) staat op 1.20 minuten derde voor Evans op 1.44. Wilco Kelderman is vijfde. De jonge Raborenner staat op een seconde achter Evans. (Novum)

Juventus roemt ook de afgepakte titels op shirt

Turijn. De kampioen van de Italiaanse Serie A Juventus heeft op het nieuwe shirt voor komend seizoen een verwijzing naar de dertig behaalde landstitels opgenomen, ondanks dat twee daarvan zijn afgepakt naar aanleiding van een omkoopschandaal dat in 2006 aan het licht kwam. Om een conflict met de Italiaanse voetbalbond te voorkomen heeft de club uit Turijn er voor gekozen om niet drie sterren boven het embleem te plaatsen als verwijzing naar de dertig kampioenschappen. Maar door de leus ‘Dertig op het veld’ op het shirt te zetten, wil de club toch stilstaan bij de mijlpaal. „Voor iedereen, spelers en fans, heeft Juventus op het veld dertig titels gehaald”, sprak algemeen-directeur Fransecso Calvo. (AP)

Volleybalsters winnen thuis van Griekenland

Rotterdam. De Nederlandse volleybalsters hebben hun vierde duel in de European League makkelijk gewonnen. In Almere werd vrijdagavond Griekenland in drie sets verslagen: 25-18, 25-21 en 25-16. Nederland blijft voorlopig op de tweede plaats in poule C, nadat lijstaanvoerder Tsjechië vrijdag won van Israël. Bondscoach Gido Vermeulen koos tegen Griekenland voor zijn vertrouwde basis, die het de eerste twee sets nog vrij lastig had met Griekenland. Zaterdagmiddag speelt Nederland tegen Israël, zondagmiddag volgt het cruciale duel tegen Tsjechië. (NRC)