Draken van vuur en van ijs

Een paar lezers stuurden zomaar dezelfde link naar een foto op internet: van de ijsdraak hiernaast. Ze maakten de foto niet zelf. Dat deed astronaut André Kuipers. Hoog boven de aarde in het ruimtestation ISS. Eigenlijk is het een grotendeels drooggevallen meer, Lake Rason, in Australië. Dr. Zeepaard zal een T-shirt bewaren, want eentje naar de ruimte sturen gaat niet (en ook dank aan de Europese ruimtevaartorganisatie ESA voor de foto).

De vuurdraak is opgestuurd door Mirjam van Heun. „Deze ‘draak’ heb ik per toeval gefotografeerd tijdens de meiviering in 2011 op Terschelling, op de Noordvaarder”, schrijft ze. Mooi!

Zag je ook een dier in een boom, tak of wolk? Stuur je foto naar Dr. Zeepaard via: zeepaard@nrc.nl

Als je foto wordt uitgekozen, krijg je een Dr. Zeepaard T-shirt.