Belegger in Facebook krijgt geld terug

Facebook in de stijgers? Het is geen drukfout. De koers van het aandeel schoot deze week niet omhoog. Maandag was een aandeel in de sociale netwerksite 27,31 dollar waard. Vrijdag was dat 27,03 dollar. Een drama gezien de introductieprijs van 38 dollar. Woensdag bereikte de koers een dieptepunt van 25,50 dollar. Op die dag maakte technologiebeurs Nasdaq bekend 40 miljoen dollar uit te keren aan gedupeerde aandeelhouders van Facebook. Op de dag van de beursgang was er een storing in het computersysteem van de Nasdaq. Als gevolg kon er beperkt gehandeld worden in Facebook. Sommige beleggers klaagden dat ze opgescheept zaten met ongewenste aandelen-Facebook. De mea culpa en de vergoeding zorgden ervoor dat de koers van Facebook een beetje opkrabbelde. Like!

... en dalers

Klant LinkedIn zoekt nieuw wachtwoord

Je gaat slapen als topman van een of ander groot bedrijf, je staat de volgende dag op als - in het beste geval – junior medewerker of stagiair.

Gehackt!?

Het had een beetje prestigieuze gebruiker van netwerksite LinkedIn deze week kunnen overkomen. Deze week meldden verschillende technologiesites dat wachtwoorden van zo’n 6,5 miljoen gebruikers op straat lagen.

Het beursgenoteerde Linked Corp liet snel weten dat ze er bovenop zitten. De FBI is inmiddels ingeschakeld. Op het blog van de site schreef directeur Vincente Silveira inmiddels drie stukjes aan de ruim 161 miljoen gebruikers van de site met een paar tips, waaronder één flinke open deur: creëer een sterk wachtwoord met letters, cijfers en andere karakters.