Belegger in Facebook krijgt geld terug

Facebook in de stijgers? Het is geen drukfout. De koers van het aandeel schoot deze week niet omhoog. Maandag was een aandeel in de sociale netwerksite 27,31 dollar waard. Vrijdag was dat 27,03 dollar. Een drama gezien de introductieprijs van 38 dollar. Woensdag bereikte de koers een dieptepunt van 25,50 dollar. Op die dag maakte technologiebeurs Nasdaq bekend 40 miljoen dollar uit te keren aan gedupeerde aandeelhouders van Facebook. Op de dag van de beursgang was er een storing in het computersysteem van de Nasdaq. Als gevolg kon er beperkt gehandeld worden in Facebook. Sommige beleggers klaagden dat ze opgescheept zaten met ongewenste aandelen-Facebook. De mea culpa en de vergoeding zorgden ervoor dat de koers van Facebook een beetje opkrabbelde. Like!