Zelfs in sciencefiction films is de ruimte niet zo kleurrijk als op deze foto’s

De aarde lijkt net een videospelletje, schrijft io9 over deze bijzondere foto’s gemaakt door de Amerikaanse ruimtevaarder Don Pettit (wiki). En we kunnen ze geen ongelijk geven: zelfs in sciencefiction films is het niet zo’n kleurrijke bedoening in de ruimte.

De aarde lijkt net een videospelletje, schrijft io9 over deze bijzondere foto’s gemaakt door de Amerikaanse ruimtevaarder Don Pettit (wiki). En we kunnen ze geen ongelijk geven: zelfs in sciencefiction films is het niet zo’n kleurrijke bedoening in de ruimte.

De foto’s zijn genomen vanuit het internationale ruimtestation ISS. Pettit gebruikte naar eigen zeggen een belichtingstijd van tien tot vijftien minuten, wat veel langer is dan de dertig seconden die moderne digitale camera’s bieden. Om een langere belichtingstijd te realiseren deed hij wat veel amateur astronomen doen: hij nam meerdere opnamen van 30 seconden en ‘stapelde’ ze met behulp van foto software. Het resultaat: surrealistische foto’s die inderdaad veel weg hebben van computerspelletjes, of gekleurde zoete snoepjes.

Meer zien? Kijk hier, op de Flickr pagina van de NASA.