Weer

De komende dagen zijn bijzonder wisselvallig, met temperaturen onder de maat. Voor zomerwarmte kan men het beste afzakken richting Middellandse Zee, waar de zon schijnt en het tegen de 30 graden wordt.

Bij ons scheert morgen een depressie net ten noorden van ons land richting Noordwegen, die een tweedeling boven ons land veroorzaakt. Gedurende de nacht trekken namelijk geleidelijk aan wolken vanaf de Wadden het land binnen en tegen de ochtend gaat het in het uiterste noorden af en toe regenen. Aan zee waait het nog steeds krachtig tot hard vanuit het zuidwesten, boven land is hij afgenomen naar kracht 3 tot 4.

Terwijl de zon morgenochtend uitbundig schijnt in de zuidelijke provincies, blijven verder noordelijk wolkenvelden met soms wat regen overheersen. Daar waar de dag zonnig van start gaat, wordt het een afwisseling van stapelwolken en zon. Provincies als Gelderland, Utrecht en Zuid-Holland pakken ook nog af en toe wat zon mee.

Heel langzaam neemt in de loop van de dag de wind iets af, naar kracht 5 tot 6 in de avond in een brede strook langs de kust.

Na morgen aanhoudend wisselvallig en koeler. Vooral maandag is het nat.