Verpakkingen 100 procent plantenmateriaal

Rotterdam. Vijf grote multinationals – Coca Cola, Ford, Heinz, Nike en Procter & Gamble – gaan zich gezamenlijk inspannen voor onderzoek milieuvriendelijke verpakkingen van 100 procent plantenmateriaal. Het productiemateriaal zal bestaan uit plantaardige suikers die scheikundig worden omgezet tot grondstoffen die onmisbaar zijn voor de productie van plantaardig PET-plastic. Deze suikers zijn afkomstig van Braziliaanse plantages. Vorig jaar sloot Coca Cola een samenwerkingscontract met drie toonaangevende bio-technologische bedrijven (Virent, Gevo en Avantium) om volledig plantaardige en recyclebare verpakkingen te gaan maken. Begin 2015 is de streefdatum voor de opening van de eerste fabriek voor de productie van het 100 procent plantaardige PET-plastic. (Reuters)