Tweede financieel kopstuk weg bij KPN

Hoofdkantoor van KPN. Het concern heeft vier maanden na het vertrek van financieel zwaargewicht Carla Smits Nusteling nog geen opvolger benoemd. Foto NRC / Vincent Mentzel

KPN heeft na het opstappen van de financieel directeur nog een sleutelfiguur zien vertrekken op de financiële afdeling. Dat schrijft het Financieele Dagblad vanochtend.

Richard Veffer, die als treasurer binnen het telecombedrijf verantwoordelijk was voor de liquiditeit en de herfinanciering, blijkt sinds april niet meer bij KPN te werken. Eerder stapte het financiële kopstuk Carla Smits Nusteling op vanwege verschil van inzicht over de te volgen strategie.

De 46-jarige Veffer, die eerder bij TomTom werkte, heeft maar anderhalf jaar voor KPN gewerkt. In april 2010 wijdde KPN nog vol trots een persbericht aan diens benoeming, aldus het FD. Aan zijn vertrek is geen ruchtbaarheid gegeven. Zowel Veffer als Smits Nusteling hebben nog geen andere baan. De topvrouw is bovendien nog altijd niet opgevolgd binnen de raad van bestuur.

De leegloop in de financiële kolom is een fikse tegenvaller voor het geplaagde KPN, schrijft de zakenkrant, omdat juist voor herfinanciering en afbouw van de schuld de financieel directeur en de treasurer belangrijk zijn. Na het vertrek van topman Ad Scheepbouwer in april 2011 zijn er bovendien nog eens vijf mensen vertrokken in de managementlaag onder Veffer en Smits Nusteling.

    • Jules Seegers