Trethewey dichter des vaderlands van de VS

Natasha Trethewey, een 46-jarige Amerikaanse dichteres die tot op heden drie bundels publiceerde, is gisteren benoemd tot de nieuwe ‘U.S. poet laureate’: de dichter des vaderlands van de Verenigde Staten. Dat meldt Reuters. Natasha Trethewey is aangesteld door de Library of Congres en is de negentiende U.S. poet laureate. Ze volgt Philip Levine op en

Natasha Trethewey (Foto AP)

Natasha Trethewey, een 46-jarige Amerikaanse dichteres die tot op heden drie bundels publiceerde, is gisteren benoemd tot de nieuwe ‘U.S. poet laureate’: de dichter des vaderlands van de Verenigde Staten. Dat meldt Reuters.

Natasha Trethewey is aangesteld door de Library of Congres en is de negentiende U.S. poet laureate. Ze volgt Philip Levine op en zal haar nieuwe functie vanaf komende herfst gaan uitoefenen. Rond die tijd verschijnt tevens haar vierde dichtbundel.

Trethewey is werkzaam als hoogleraar Engels en creative writing aan de universiteit van Emory.

In 2007 won ze de Pullitzer Prize voor de bundel Native Guard.

    • Sebastiaan Kort