Oud-gitarist Fleetwood Mac Bob Welch (66) overleden

Bob Welch in 1981 terwijl hij zijn hit 'Ebony Eyes' speelt. Foto YouTube

Bob Welch, oud-gitarist uit de beginjaren van Fleetwood Mac, is gisteravond dood in zijn huis aangetroffen. De 66-jarige Amerikaan werd in Nashville met een schotwond in de borst aangetroffen. Gedacht wordt aan zelfmoord.

Welch zat van 1971 tot en met 1974 in Fleetwood Mac en bouwde daarna onder leiding van de oprichter van de band, Mick Fleetwood, een succesvolle solocarrière op. Zijn vrouw Wendy vond zijn lichaam en een zelfmoordbrief. Volgens de politie had Welch “gezondheidsproblemen”.

Mick Fleetwood: ongelofelijk schokkend

Tegenover Reuters zei Mick Fleetwood dat zelfmoord “volkomen niet in lijn” is met de persoon die Welch was.

“Hij was een zeer, zeer intelligente man en altijd goed gehumeurd. Daarom is dit zo ongelofelijk schokkend. Welch is een groot deel van onze geschiedenis dat soms wordt vergeten. Zijn nalatenschap bestaat vooral uit zijn kwaliteiten als songwriter waarmee hij Fleetwood Mac versterkte. Die zullen ons allen overleven.”

Solosucces

Welch, die ook zangpartijen voor zijn rekening nam in Fleetwood Mac, maakte vijf albums met de band. Hij had een hand in onder meer Future Games (1971), Bare Trees (1972) en Mystery to Me (1973). Na zijn vertrek in 1975 beleefde de band de grootste successen met onder meer het album Rumours uit 1977.

“Hij was een geweldige gitarist. Grappig en zachtaardig. En slim. Ik leef ontzettend mee met zijn gezin
en de Fleetwood Mac-familie. Dit is heel erg triest.” – Stevie Nicks, die na Welch in de band kwam.

Welch scoorde solo zijn grootste hit met het album French Kiss dat in 1977 de platinastatus bereikte. Van die plaat kwam onder meer het nummer ‘Ebony Eyes’. In 1994 kreeg hij ruzie met de andere Fleetwood Mac-leden vanwege onbetaalde royalties.

    • Jules Seegers