‘Nederlander in vermiste helikopter Andesgebergte Peru’

Politiemensen verzamelen zich voor de zoektocht naar de helikopter in de Andes van Peru. Foto AP / Juan Diego Contreras

Onder de passagiers van een helikopter die eergisteren in Peru vermist raakte, bevindt zich volgens lokale media een Nederlander. In totaal waren veertien inzittenden aan boord van het toestel dat boven het Andesgebergte verdween.

De slechte weersomstandigheden bemoeilijken de zoektocht naar de helikopter, zo meldt Novum Nieuws. Zoekacties vanuit de lucht zijn inmiddels gestaakt. Het leger zoekt vanochtend (lokale tijd) verder. Ondertussen probeert een eenheid van de politie over land de plek te bereiken waar de helikopter mogelijk is neergestort.

In het gebied is veel sneeuw gevallen en er is sprake van dichte mist. Het toestel is spoorloos verdwenen in de buurt van de stad Cuzco in het zuidoosten van Peru. Lokale media meldden dat door sneeuwval de zoektocht gisteren werd afgeblazen.

In de helikopter zouden naast de Nederlander acht Koreanen, een Tsjech, een Zweed en een Peruaan zitten. Ook waren er twee Peruaanse bemanningsleden aan boord. Eerder deden er berichten de ronde dat er Oostenrijkers aan boord waren, maar dit werd later tegengesproken door het helikopterbedrijf Heli Cusco.


Grotere kaart weergeven

    • Jules Seegers