Kijktips

Film

Phone Booth (Joel Schumacher, 2002, VS).

Onderhoudende thriller waarin overspelige publiciteitsagent Colin Farrell in de laatste telefooncel van Manhattan belaagd wordt door een sluipschutter. Of is de belager zijn geweten of – doe eens gek – God zelf? Met Katie Holmes, Kiefer Sutherland en Forest Whitaker.RTL 7, 20.30-22.05u.

Internal Affairs (Mike Figgis, 1990, VS).

Broeierig, postfreudiaans melodrama over macht, lust en hoogmoed, vermomd als een adequate psychologische thriller. Corrupte straatagent Richard Gere probeert rechercheur Andy Garcia uit zijn onkreukbare tent te lokken. Ook met Elijah Wood, William Baldwin en Laurie Metcalf. Eén, 23.40-01.30u.

Amusement

Welt am Draht.

Sciencefictionfilm in twee delen van Rainer Werner Fassbinder uit 1973. Fred Stiller (Klaus Löwitsch) ontdekt dat op het instituut waar hij werkt onderzoek naar artificiële werkelijkheid wordt gedaan en dat zijn voorganger onder mysterieuze omstandigheden om het leven kwam. Arte, 20.15-23.40u.

Liza Marklund.

Zweedse detectiveserie. Tijdens het jaarlijkse Nobelprijsdiner wordt de partner van een van de winnaars doodgeschoten. Misdaadjournaliste Annika Bengtzon (Malin Crépin) is erbij. Hoewel zij als getuige een spreekverbod krijgt opgelegd, kan ze het toch niet laten zich in de zaak te verdiepen.Ned.2, 20.25-21.55u.

Court-circuit: Spécial Festival d’Annecy.

Tot en met morgen wordt in Annecy het jaarlijkse festival voor animatiefilms gehouden. Vanavond vijf van de korte films die daar worden vertoond: Edmond était un âne van Franck Dion; om 00.05u Bao van Sandra Desmazières; om 00.20u Kali, le petit vampire van Regina Pessoa; om 00.30u Bydlo van Patrick Bouchard en om 00.40u Chase van Adriaan Lokman. Arte, 23.40-00.55u.