Veel verkeer en altijd licht: mooie time-lapse van de stad die nooit slaapt

Hoeveel liedjes zouden er over New York zijn geschreven? Hoeveel films zouden er al zijn opgenomen? En The Big Apple blijft inspireren. Deze nieuwe, bijzondere time-lapse laat nog maar weer eens zien waarom.

Nooit is de stad zonder lichten, zonder mensen, zonder verkeer. The city that never sleeps doet haar naam eer aan, zo zien we in de video waarin auto’s maar door razen en kantoren maar gevuld blijven. De maker, Cameron Michael, overtrad naar eigen zeggen wetten om dit filmpje te kunnen maken. Met zo’n zestig kilo aan spullen die hij meesjouwde was het zwaar werk, maar hij maakte wel “heel veel vrienden”. Het resultaat mag er wezen.

Stad in beweging

New York laat zich goed lenen voor een time-lapse en het is dan ook niet de eerste keer dat er een van de metropool is gemaakt. Voor deze time-lapse van een jaar geleden verbleef de maker een maand in New York. Manhattan in motion, heet de vier minuten durende film, en ook die naam had niet passender gekund - New York staat echt nooit stil.

    • Mirjam Remie