Kijken: een veelbelovend voorproefje op de nieuwe Tarantino

Liefhebbers van westerns, James Brown, Jamie Foxx en Leonardo DiCaprio, en alle mensen die 2 minuut 36 over hebben, even opgelet. De eerste trailer van Django Unchained, de nieuwe spaghettiwestern van Quentin Tarantino staat online. En smaakt naar onze persoonlijke mening naar meer.

Hollywood zou Hollywood niet zijn als er een dag eerder niet een klein voorproefje van het voorproefje zou zijn:

Maar nu is ook de volledige trailer te zien. Jamie Foxx speelt een bevrijde slaaf in de negentiende eeuw, die de samenwerking aangaat met een premiejager (Christoph Waltz) om een plantage over te nemen en zijn vrouw (Kerry Washington) te bevrijden van een nare plantage-eigenaar (Leonardo DiCaprio).

De trailer doet vermoeden dat Django Unchained een swingende, gewelddadige, over the top, dus eigenlijk een vertrouwde Tarantinofilm wordt. Die ons bovendien leert dat Christopher Waltz een uitstekend gecaste premiejager is. En dat DiCaprio die sik prima kan hebben.

De laatste opnames worden momenteel afgerond en in januari komt de film uit in Nederland.

    • Annemarie Coevert