Jeffrey wenst Epke succes

Turner Jeffrey Wammes kan deelname aan de Zomerspelen definitief uit zijn hoofd zetten. Wammes kan komend weekend vanwege een knieblessure niet deelnemen aan de Challenge Cup in Gent, de laatste wedstrijd die meetelt bij de beoordeling van gymnastiekbond KNGU voor de toekenning van een olympisch ticket.

Door het afhaken van Wammes is Epke Zonderland zo goed als zeker van ‘Londen’. De KNGU had Zonderland eerder aangewezen, maar die beslissing werd door Wammes met succes aangevochten bij de rechter, omdat Zonderland nog geen vormbehoud had getoond. Wammes stelde echter teleur bij de EK en raakte afgelopen weekend geblesserd.

„De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik het niet heb kunnen laten zien. Ik wens Epke veel succes”, zei Wammes vandaag tegen de NOS.

De KNGU wil nog niet op de zaken vooruitlopen. „We bekijken op grond van de resultaten wie in onze ogen de meeste kans heeft op een medaille. Daarmee houden we ons aan de eis van de rechter”, aldus een woordvoerder van de bond.