ik@nrc.nl

De lezing van kunstenaar John Bock was van tevoren al slecht aangegeven, maar toch stond ik op een stille dinsdagavond voor de deur van het statige Felix Meritis. Het lag er desolaat bij. Op de gracht lag een man in een turquoise roeiboot te dobberen. Er kwam een andere man aanfietsen die naar binnen wilde, maar tevergeefs. De man uit de roeiboot bleek ook geïnteresseerd te zijn. Zo stonden we met z’n drieën voor de deur. De ene man zag eruit als door een ringetje te halen, ware het niet dat alles een paar maatjes kleiner was dan bij andere keurige mannen. De andere man had een Duitse krant bij zich en was erg lang. Zelf maakte ik het wonderlijke trio compleet met mijn kledingcombinatie van roze, paars, geel, turquoise, oranje en lichtblauw. De keurige, kleine man ging weg, de reuzenman verdween met zijn roeiboot. Ik stond op de stille Keizersgracht en vroeg mij af wat er nog meer voor onverwachte overeenkomsten tussen ons drieën zouden zijn die ik waarschijnlijk nooit te weten zou komen.

    • Silke Bellefleur Manschot