Boekenbijlage week 23

Vandaag in de Boekenbijlage, die wekelijks op vrijdag in het hart van NRC Handelsblad verschijnt: – econome Dambisa Moyo over de bedreiging van de B.V. China. Het land koopt wereldwijd alle grondstoffen op terwijl het Westen verlamd toekijkt. Haar nieuwe boek is een waarschuwing voor een economische en politieke catastrofe die hier op volgt. –

Vandaag in de Boekenbijlage, die wekelijks op vrijdag in het hart van NRC Handelsblad verschijnt:

- econome Dambisa Moyo over de bedreiging van de B.V. China. Het land koopt wereldwijd alle grondstoffen op terwijl het Westen verlamd toekijkt. Haar nieuwe boek is een waarschuwing voor een economische en politieke catastrofe die hier op volgt.

- Interviews met de Britse journalist Edward Lucas van The Economist over spionage en met de Duitse schrijfster Julia Franck.

- Besprekingen van een biografie over Wolfgang Amadeus Mozart en van de vier bundels die kans maken op de C. Buddingh’ Prijs.

- Recensies van boeken van Hans Adler, Frank Groothof en de ‘jarige’ uitgeverij Nijgh & Van Ditmar.

    • Sebastiaan Kort