België wil leider Sharia4Belgium uitzetten

De Belgische politie heeft gisteren de leider van de radicale moslimorganisatie Sharia4Belgium, Fouad Belkacem, gearresteerd. Minister Annemie Turtelboom van Justitie wil Belkacem zijn Belgische nationaliteit ontnemen en uitzetten naar Marokko. Dit melden Belgische kranten vandaag.

Justitie in België heeft Belkacem (30), die zich Abu Imram noemt, al langer op het oog. Zijn aanhouding gisteren had plaats op grond van het aanzetten tot haat. Vorige week riep Belkacem moslims op tot geweld nadat een jonge moslimvrouw in niqaab in de Brusselse gemeente Molenbeek haar gezicht had geweigerd te tonen bij een identiteitscontrole. Het kwam tot rellen in de wijk.

Sharia4Belgium is in België en in Nederland bekend wegens de verstoring van openbare bijeenkomsten over de islam. Onlangs sprak een woordvoerder van de organisatie in Amsterdam, bij een bijeenkomst van de groepering Sharia4Holland. Beide organisaties willen de invoering van het islamitisch recht in Europa. Ze hebben banden met het Sharia4UK in het Verenigd Koninkrijk.

Belkacem, woonachtig in Antwerpen, werd in februari al veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf voor belaging en aanzetten tot geweld. Daartegen ging hij in hoger beroep. in Marokko is hij veroordeeld tot zeven jaar cel wegens drugshandel.