Weer

Standvastig zomerweer zit er de komende dagen nog steeds niet in. Na een aantal frisse dagen kwam de temperatuur vandaag wel weer op een normale waarde, maar veel zon hebben we niet gezien. Vanuit het zuiden werd niet alleen warme lucht aangevoerd maar ook veel wolken, waar in de loop van de middag steeds meer regen uit viel.

Het wordt morgen 17 tot 21 graden. De zon laat zich wel geregeld zien maar er ontstaan ook stapelwolken en in de ochtend enkele buien. In de middag kan het daarbij even onweren. Ook dan is er nog voldoende ruimte voor de zon. Opvallend is de stevige zuidwestenwind, die aan zee tot kracht 7 aantrekt.

Het weekeinde begint met fraai weer. Op een enkele bui na blijft het droog. Er waait nog altijd een vrij stevige zuidwester, waardoor het niet warmer wordt dan 16 tot 19 graden.

Zondag vergelijkbare temperaturen, maar meer wolken en vooral in de middag trekken vanuit het zuiden buien het land over.

In Oekraïne is het warmer: morgen is het in Charkov nog een fraaie 22 tot 25 graden, maar zaterdag loopt het kwik op tot bijna 30. Tijdens de wedstrijd tegen Denemarken, ’s avonds om kwart voor tien lokale tijd, is het afgekoeld tot rond 20 graden.