Uit voor kinderen

Geld en misdaad

Veel geld hebben, wie wil dat nou niet? Normaal gesproken moet je daar een leven lang voor werken. Maar sommige mensen nemen het niet zo nauw en willen graag snel en gemakkelijk van hun fortuin genieten. En dan is de stap naar de misdaad soms maar een heel kleine. De gezinstentoonstelling SNEL GELD in het Geldmuseum toont hoe geldcriminelen te werk gaan. Ontmoet slimme vervalsers, gewiekste oplichters en sneaky hackers. Bekijk vervalste munten en bankbiljetten en ontdek de verschillende manieren waarop witwassen, skimmen en phishing worden tegengegaan.

Geldmuseum Utrecht, www.geldmuseum.nl

Strandjutten

Terra Maris in Oostkapelle organiseert 10 juni een strandjutactiviteit voor kinderen en volwassenen van alle leeftijden. Het strandjutten begint met een inleiding bij het grote zee-aquarium. Daarna is er een strandwandeling met een gids op zoek naar natuurlijke en niet-natuurlijke aanspoelsels. De gids geeft uitleg over de schelpen, veenbrokken, eikapsels van de wulk en andere vondsten op het stand.

10 juni, 12.30 uur tot 14.30, Terra Maris, www.terramaris.nl